2023-12-15
所謂高手在民間 觀塘一向都不乏隱世高質小店 神木日本料理都算系其中一間CP值吾錯 用心做料理既餐廳 🦪蒜蓉燒生蠔 $10/隻入面仲系脹卜卜 幾juicy 配埋蒜蓉醬好惹味 十分岩做餐前小食 🎋竹.魚之戀 $568套餐有沙律 串燒拼盤 手卷 同埋刺身刺身魚每日都有吾同款 睇下個日有咩靚食材啦 今次系比較少食到既魴鮄魚🔸️魴鮄魚刺身🐟可謂成個套餐既精髓 擺盤精緻 原條起好骨就上 由日本空運直送每日6點鐘到餐廳 非常生鮮原來佢既盛產期系12月至3月 真系不時不食✌🏼魚身肉質紮實 味道清甜🥰加$30師傅仲可以將魚骨肴湯 飲返碗熱湯作結 好幸福🔸️串燒拼盤🍢有7款 分別系雞翼 翠玉瓜 牛柳粒 雞心 豬五花京蔥 雞頸肉牛柳粒肉味幾重 加埋車厘茄 感覺清新五花楠外皮燒得幾香脆 油脂豐富🔸️吞拿魚蓉手卷好足料 食到底都有魚蓉系到💭透過食物既味道睇得出師傅個份職人精神 用餐體驗吾錯 另外聽店員講原來佢地聖誕節都提供套餐仲吾加價tim🤪
🦪蒜蓉燒生蠔 $10/隻
蒜蓉燒生蠔