2018-10-13
有位很好的同事last day,所以同她食頓好的!一同來到這間有情調的餐廳,靜靜地食飯,一同懷湎過去。餐廳除了堂食外,還有其他焙焙產品賣,都是自家製的!午餐餐牌免加一,有前菜、主食、飲品,仲有甜品送!南瓜湯湯很幼滑,南瓜味濃,真材實料!暖暖的多士沙律菜新鮮忌廉煙三文魚直紋窄通粉忌廉汁唔會太多、太膩,剛好。三文魚一片片的,融入了通粉內,好香煙三文魚味。長通粉的忌廉汁均勻,軟硬度適中,好味!美國肉眼扒配柚子醬肉眼扒很大塊,有少少肥肉痴住,唔韌。肉質好稔,咬落有肉汁,好鮮嫩。最特別係佢個汁!佢唔係平時食開既燒汁,而係柚子汁。好香柚子既味道,好清新,柚子配肉食好夾!好岩胃口,好食!配菜係西蘭花同蕃薯。蕃薯煎炸過,唔會爛晒,好香口!粉紅色既肉,好吸引!餐飲甜品!送的,係自家製奶凍!見到有一點點黑色既雲尼拿籽,真材實料,好香雲尼拿味!yummy!奶凍好滑,重奶味,又有香濃的雲尼拿味,好唔錯的甜品!好喜歡!我覺得這是一間着重質素及以客為本的餐廳,食物即叫即整; 唔收加一服務費 , lunch有九折呢!正!會要黎!
餐廳除了堂食外,還有其他焙焙產品賣,都是自家製的!
午餐餐牌
免加一,有前菜、主食、飲品,仲有甜品送!
南瓜湯
湯很幼滑,南瓜味濃,真材實料!
暖暖的多士
沙律菜新鮮
忌廉煙三文魚直紋窄通粉
美國肉眼扒配柚子醬
肉眼扒很大塊,有少少肥肉痴住,唔韌。
肉質好稔,咬落有肉汁,好鮮嫩。
配菜係西蘭花同蕃薯。蕃薯煎炸過,唔會爛晒,好香口!
粉紅色既肉,好吸引!
餐飲
甜品!
送的,係自家製奶凍!
正!會要黎!