2023-09-24
今日黎到位於馬鞍山既哩間日式居酒屋。居酒屋環境寬敞舒適,有長形吧枱位置、大量四人座位及私隱度高嘅卡位。餐牌上除左單點食物,仲有定食套餐可以選擇,每日亦會有唔同嘅是日推介及優惠。🔸極上刺身八點盛合 $528八點刺身包括牡丹蝦、海膽、帆立貝、中拖羅、大拖羅、油甘魚、真鯛及金目鯛,所有刺身都相當新鮮,海膽亦鮮甜,完全唔腥,牡丹蝦大隻彈牙,同帆立貝一樣味道鮮甜,中拖羅及大拖羅亦完全無筋,其他刺身都鮮甜肥美,絕對係好食推介👍🏻🔸炙燒左口魚背丼 $238係晚市嘅定食套餐,包沙律及麵豉湯。丼飯入面有炙燒金目鯛、油甘魚、三文魚、珍寶帆立貝、魚背、珍寶赤蝦、三文魚籽及時令白身魚一款,全部刺身都經過炙燒,帶有炙燒香氣,當中最鐘意油甘魚、帆立貝同珍寶赤蝦。🔸雞串盛 $148哩個盛合性價比都幾高,入面有齊免治雞肉串、雞胸軟骨、雞皮串、雞腎串及雞腿肉串,全部即時燒製,熱辣辣上臺~當中我最鍾意非常好咬既雞胸軟骨、雞皮串及雞腎串,點埋旁邊嘅七味粉一齊食,真係非常惹味,而免治雞肉串蘸上雞蛋醬油,亦係非常唔錯,抵食推介👍🏻
🔸極上刺身八點盛合 $528
🔸炙燒左口魚背丼 $238