呢幾日天氣又凍番 係時候要食雞煲打邊爐啦!呢間火鍋薈就係西九對面 又係我公司附近 樓下個姐姐幾nice 傾左幾句計又講得下笑 幾有親切感!所以係短期內我已經食左2次 上次食雞煲加打邊爐 今次一於試另1個湯底~就係滋補花膠醉雞鍋!聽到名都流晒口水~order左湯之後就去雪櫃揀野飲 竟然有我勁勁勁中e飲既冬瓜茶(最後我係飲左起碼5罐因爲太好飲)除左冬瓜茶另外仲有韓國野飲 同自己煲既洛神花茶 開胃又清熱~跟住當然去混個醬先 香茜 生蒜 炸蒜 辣椒係我必食既!!搞完個醬湯底好快送到~落左起碼半隻雞落去 d雞多肉夠嫩 醉雞味道一流!!花膠夠厚又大舊 食落口會漿住 真係真花膠!!我飲左1啖個湯 好夠醉雞味 酒落得夠多 夠足料 好好飲 我忍唔住飲左2碗 飲完個身暖笠笠!!d雞食到咁上下就落火鍋料 全部都係任食!!海蝦 帆立貝 花膠 手切肥牛 羊肉 黑豚肉 手打蝦滑 手打墨魚滑食材全部都好新鮮 而且無漏單!我好中e食海帶結 呢度都有!!好鬼正~手打蝦滑·墨魚滑真係手打 唔會腥 好彈牙 好好食!!聽講呢度未有酒牌 但可以自攜啤酒上黎飲 所以真係想飲酒可以買定上黎雪住佢~另外侍應們都好親切 個個笑容滿面
呢幾日天氣又凍番 係時候要食雞煲打邊爐啦!
跟住當然去混個醬先 香茜 生蒜 炸蒜 辣椒係我必食既!!
聽講呢度未有酒牌 但可以自攜啤酒上黎飲 所以真係想飲酒可以買定上黎雪住佢~另外侍應們都好親切 個個笑容滿面 幾有禮貌 清理台面 收碟 都好快手!值得一讚~
最後埋尾食番個雲呢拿雪糕 掂!飽晒~~$158食到呢個質數認真係抵!呢個冬天得閒就要call齊人黎食
$158 (Dinner)