2022-08-24
中環街市比人一種好chill嘅感覺 當日仲有live band 真係有悠閒度假嘅感覺 更開心嘅係食到好西🤤🤤雜錦海鮮拼盤($498)每樣食材都好新鮮!生蠔好creamy、同帶子一樣睇圖都覺得好大隻,而且食落都好多重海水味,龍蝦好好味,凍蝦都好新鮮大隻彈牙,貝類海鮮方面仲有青口同蜆等等,食完好滿意,用料都對得起佢呢個價錢~烤牛骨髓伴紅酒燴牛肋加牛肝菌及多士($168)之前都食過牛骨水但冇諗過牛骨髓係可以用咁嘅烹調方法做到咁好食。將牛骨髓同牛肋肉放上多士一齊食,味道口感原來好似食鵝肝咁,而且岩岩好唔會太濃太膩,佢係我最驚艷既一道菜,強烈推薦大家一試。北海道帶子海膽醬墨汁意大利麵($198)帶子都好新鮮同大粒,冇因為係熱食而將貨就價,而海膽醬都好濃烈,但係反而食極都唔膩,會想食完一啖又一啖!提拉米蘇棉花糖雪糕·意大利芝士慕絲·咖啡蛋糕($68)意大利咖啡慕絲入口即溶,有種變返咖啡水嘅感覺,好特別!而最特別嘅就係個提拉米蘇棉花糖雪糕,雪糕原來俾提拉米蘇包住喺入面,然後提拉米蘇係用棉花糖整,軟綿綿咁,但記得唔好打卡太耐,如果唔係入面嘅雪糕就會溶晒,但係溶晒嘅雪糕都同棉花糖好夾好好味,都係嚟到呢間
雜錦海鮮拼盤($498)
烤牛骨髓伴紅酒燴牛肋加牛肝菌及多士($168)
北海道帶子海膽醬墨汁意大利麵($198)
提拉米蘇棉花糖雪糕·意大利芝士慕絲·咖啡蛋糕($68)
意大利咖啡慕絲入口即溶,有種變返咖啡水嘅感覺,好特別!而最特別嘅就係個提拉米蘇棉花糖雪糕,雪糕原來俾提拉米蘇包住喺入面,然後提拉米蘇係用棉花糖整,軟綿綿咁,但記得唔好打卡太耐,如果唔係入面嘅雪糕就會溶晒,但係溶晒嘅雪糕都同棉花糖好夾好好味,都係嚟到呢間鋪一個必試嘅 甜品。