2022-05-15 30 views
上次同朋友食過一次,覺得抵食又好味,今日又想食燒肉喎,所以就提議朋友去炑八喇我同朋友實在太肚餓喇,所以叫下叫下嗌到一枱都係😅,見到有個最近韓劇勁hit果套社內相親套餐,套餐入邊有五花肉二食、雞肉、大啡菇、蝦、八爪魚同埋泡菜煎餅,另外再叫咗個特級牛肋骨同埋豬手另外在叫咗一杯士多啤梨乳酸梳打同埋柑橘鮮燈果茶,配燒肉一流五花肉有兩種味道,一款係醃製過,另一個就食佢嘅原始味道,兩種都好食,但個人鍾意食濃味就喜愛燒汁嘅多啲大蝦夠新鮮,肉質彈牙,一咬落去啲蝦膏必晒出嚟,正😄八爪魚估唔到咁好食,真係一啲都唔韌,又鮮味,真心讚👍🏼梨汁雞肉夠juicy,就算燒耐左都唔乾泡菜煎餅外脆內軟,充滿泡菜味道,但一啲都唔辣,好好食另外食咗個牛肋骨,長長一條見到勁驚喜,放喺上邊煎熟咗再慢慢剪開一塊塊食,醃製過嘅牛肉好惹味,有咬口又唔騷,仲可以用生菜包住啲牛肉感覺冇咁熱氣,咁樣唔覺唔覺就食咗好多舊最後我哋都叫多咗個豬手,皮薄肉嫩,送啤酒係一流另外想講路邊嘅芝士粟米同泡菜蛋都係任食,每次清晒後侍應哥哥/姐姐就好貼心咁問你要唔要添加,好好👍🏼

另外在叫咗一杯士多啤梨乳酸梳打同埋柑橘鮮燈果茶,配燒肉一流

大蝦夠新鮮,肉質彈牙,一咬落去啲蝦膏必晒出嚟,正😄
八爪魚估唔到咁好食,真係一啲都唔韌,又鮮味,真心讚👍🏼
梨汁雞肉夠juicy,就算燒耐左都唔乾

泡菜煎餅外脆內軟,充滿泡菜味道,但一啲都唔辣,好好食

最後我哋都叫多咗個豬手,皮薄肉嫩,送啤酒係一流