2017-12-07
之前係屯門個間餃子縣食過兩次,個時餐牌都有轉過,但味道一樣咁好味,今次係旺角行街,行行下竟然見到餃子縣係旺角開左分店! 見到門口既餐廳都已經忍唔住拉左男朋友入去食!我地好肚餓,所以一黎就叫左個擔擔麵兩個人share. 呢到既擔擔麵我係第一次試,一上菜就有好香既花生味,係擔擔麵獨有既特色,但個汁一d都唔杰撻撻,反而濃淡適中,每啖都可以包住d麵咁入口,好味!餃子叫左黑松露芝士餃,津白餃子,紫菜餃子同埋白菜餃,全部都轉左做冰花煎餃,全部上到黎都煎得金黃,無燶啊! 好勁!津白煎餃同白菜煎餃就係傳統個隻餃子,菜同肉既比例岩岩好,肉味唔會搶左菜既香味同清新既感覺紫菜煎餃我要特別推介! 成隻餃子一咬落去d紫菜味就飄哂出黎,望入去,成隻餃都有啊! 呢款係創新餃,我暫時未係其他地方食過,食過翻尋味!最後係我最鍾意既黑松露芝士煎餃,咬開d汁已經流哂出黎,要吸返啊,黑松露味好重,啖啖都有食到,芝士唔會太多,岩岩帶起左個口感出黎,流質既芝士唔會令到食落膩,我一個人就食左4隻,留左一隻比男朋友咋haha