2018-04-10 149 views
今日去開新蒲崗做野,咁餓餓地就上網搵下有乜好食喇,見到呢間都幾多好評,咁就去試下喇去到見佢入面已經坐full晒,好彩啱啱有張枱埋單,等左一陣就有枱lu一行三人食左一個肉碎飯小辣,一碗冬陰公湯金邊粉,加多半隻海南雞去骨海南雞好嫩滑,半隻原來已經好多,都只係$86蚊,抵食另外嗰兩樣都煮得好正宗,冬陰公湯粉好正,仲有五隻大蝦,48蚊真係超值肉碎飯我本身以為有煎蛋嘅,後來先知要加5蚊,不過$44蚊仲想點丫,加上飽飽地所以冇加到lu埋單竟然每人都唔洗60蚊,我諗都冇乜泰國菜可以做到呢個價錢喇,性價比真係好高😍服務方面見佢得一個應該係老細嘅走黎走去招呼,好鬼忙,不過招呼都好殷勤,好好笑容,有耐性同我地介紹菜式不過舖頭就細d,得四張枱我見佢地門口都有開枱嘅,唔介意坐街邊食就冇問題,我自己反而就鍾意坐outdoor,感覺仲有風味,好似泰國食街邊檔咁,正👍
去骨海南雞好嫩滑,半隻原來已經好多,都只係$86蚊,抵食
不過舖頭就細d,得四張枱
香葉肉碎飯
冬陰公湯金邊粉