2022-08-26
同🧒🏻游完水, 又想食海鮮, 就想起蘇豪東, 見到餐廳窗口位都好chill就入咗去🤭店員一見到🧒🏻,就立即預備畫筆同畫紙,太好,我呢啲懶媽乜都唔預備又唔比電子奶咀,🧒🏻勁用心油,媽媽安慰🤭🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪星期二食蠔有優惠, 我一直未叫因為要等🐷, 之後店員好好見到🐷, 就立即話淨返最後一打生蠔, 問我哋要唔要,梗係要啦九蚊一隻🤩平時食生蠔點會食到九蚊一隻, 就算自己買係九蚊都要自己開開到手攰🤭生蠔都算大隻, 淡淡嘅海水味, 不過可能唔係當旺季節,所以唔係太脹卜卜, 不過九蚊值得一試, 而且生蠔都好鮮甜♥️ 再有機會呢我相信我都會叫, 因為九蚊一隻實在太抵, 好過去自助餐度食🤭☺️兒童肉醬意粉開頭以為呢間餐廳冇兒童餐,但之後發覺原來🧒🏻張畫紙係有兒童餐選擇, 太好啦其實我好鍾意有兒童餐嘅餐廳, 因為可以直接叫一份兒童餐畀小朋友而大人鍾意食乜就食乜🤭兒童餐嘅份量都算多, 肉醬意粉冇味,精而且都多番茄多肉碎, 麵條用咗粗麵條方便小朋友去夾, 另外有沙律菜同士多啤梨藍莓伴碟, 不過呢三樣嘢都係我食曬🤭☺️ 虎蝦燴飯🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘西班牙辣肉腸,番茄醬,煙燻紅粉,蒜泥蛋黃醬,牛油店
🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪🦪
☺️兒童肉醬意粉
☺️ 虎蝦燴飯
🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘
西班牙辣肉腸,番茄醬,煙燻紅粉,蒜泥蛋黃醬,牛油
店員好好,知我地有🧒🏻就問我地洗唔洗走辣,為左🧒🏻都得食,我地都走辣
個飯係燴飯,蕃茄醬同飯溶為一體,食落去仲有啖啖芝士既感覺,好惹味,而且虎蝦烤過,好香口,但又不失蝦當中的咬口同鮮甜,🧒🏻都食左一邊虎蝦,仲比左個👍證明好食
☺️ 香脆軟殼蟹漢堡薯條
🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔
軟殼蟹够脆身,而且外脆內肉肥美,一咬落有肉質,話就話漢堡包但勁大個,我地分開晒食😛
蛋配漢堡包連蛋黃醬就甘食都好好味,包係黑色,應該唔係用色素整,似用天然材料,再加上包有另外烘過,咬落去脆口連芝麻咬落去到脆同芝麻味香👍
漢堡包中的生菜蕃茄也是一咬下去清新,連生蕃茄汁也漏了出來😜
🍟🍟🍟🍟🍟🍟🍟🍟🍟🍟🍟
薯條:每條粗幼長度差不多一樣🧒差不多吃晒
🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗
配菜沙律:有落黑醋同olive oil ,好味到提升☺️
☺️ KitKat choco
好好飲,又够凍,好够朱古力味,重點🧒🏻食晒kitkat😊😊😊
❤️其實除窗外够chill之外,呢幅黑板畫也是我至愛❤️
下次會再來吃多次