2021-08-10 1252 views
細個就興去三聖村,愈大愈貴又俾人抽水咁,就轉番去食西貢小店。可惜食開嘅都執埋喇。幸好搵到海鮮島,一條龍反而高透明度,係曬你面前揀又有曬價錢。真係介紹新鮮時令之選,套餐夠選擇又抵食,萬一真係無貨都絕對會換番相應價錢嘅美食。疫情間大減出街食好野機會,難得黎到,叫番個屈機象拔蚌先!超大條,刀工好好,分開三個唔同部位,我自己就鐘意食爽身位,軟身位就會滑身d。更驚喜係兩味嘅另一款用咗嚟煲粥,非常足料又清甜,可能爐火夠加,粥做到超綿身。下次可唔可以只叫粥食呀?哈哈!很想要呀!再黎大大隻聖子,真係好新鮮所以真心唔需要太多調味,滿滿蒜蓉大量粉絲,聖子又白淨又彈牙。豪開就叫埋龍躉兩味,清濃兩味。配西芹就大大啖無骨肉;芡汁白菜底,有骨位置勁入味,魚雲魚旗一樣有肉,絕對食得飽。招牌瑤柱帝皇雞係海鮮以外我大推嘅,用藥材、瑤柱同蝦米等等材料猛火浸熟。平時唔食雞皮嘅我都忍唔住,連雞皮都浸到入曬味,軟身又保留到應有口感。雞肉就滑身,仲可以一絲絲撕出嚟食。選雞都揀d做開運動嘅,係咪配合奧運?下次繼續食…好彩海鮮係低脂高蛋白,唔怕食得多d!
象拔蚌刺身
疫情間大減出街食好野機會,難得黎到,叫番個屈機象拔蚌先!
蒜蓉蒸聖子
招牌瑤枉帝皇雞

下次繼續食…好彩海鮮係低脂高蛋白,唔怕食得多d!
象拔蚌刺身
蒜蓉蒸聖子