2010-05-15 25 views
我和太太愛食火鍋,見呢度排名高,所以試試.知道地方難找,睇定地圖. o係曲街夾老龍坑街. Book左位,唔使等.先叫番茄蟹煲, 本來話180,後來上枱話蟹細隻所以收160.其實番茄湯一定甜, 而且佢加左茄汁(或茄膏) 加蟹只係令煲湯升值. 喝不出蟹味. 淥太耐唔好食,太短唔出味. 番茄少,主打招牌應該落多D料. 不過隻蟹又真係新鮮,估唔到有膏o忝. 其他配料就填滿個煲而矣. 蜆仔青口仔細隻冇味.再叫豬腳筋併百葉, 手切牛, 八爪魚併蠔, 菜.豬腳筋 外型不討好,多肉筋少,冇特別. 若牛筋反而仲好. 可不試百葉切得細,易淥過久變硬. 可不試八爪魚最好, 口感非常好. 一定要試手切牛 140 貴,份量少. 不過好有牛味. 一定要試.蠔,本地貨,似雪藏. 有一隻有腥味. 可不試.總結 : 番茄蟹煲 OK, 有改善地方. 八爪魚唔係度度食度. 手切牛唔錯. 只可惜地點,環境一般,價錢卻不便宜. 食物質素確新鮮. 180番茄蟹煲難大眾化,見隔離枱12-13個人只叫一個番茄蟹煲. 我會再試.

我和太太愛食火鍋,見呢度排名高,所以試試.

知道地方難找,睇定地圖. o係曲街夾老龍坑街.

Book左位,唔使等.

再叫豬腳筋併百葉, 手切牛, 八爪魚併蠔, 菜.

百葉切得細,易淥過久變硬. 可不試

八爪魚最好, 口感非常好. 一定要試

手切牛 140 貴,份量少. 不過好有牛味. 一定要試.

蠔,本地貨,似雪藏. 有一隻有腥味. 可不試.

只可惜地點,環境一般,價錢卻不便宜. 食物質素確新鮮.

我會再試.