2024-11-01
σ`∀´)σ喺香港又搵到一間烤魚專門店,地址勁方便,唔使次次返大陸食囉!一入舖頭就聞到好香嘅烤魚味,烤魚有辣有唔辣任君選擇,仲有兩款魚可以揀:🐟萬州香辣烤魚 $298清江魚(口感嫩滑 油香十足)✨免費奉送配菜組合入面有勁多調味配料,配料包括薯仔、蓮藕、娃娃菜,比較少見嘅係日本黑魔芋,薯仔片煮到軟腍腍真係好好食,點咗微辣辣度啱啱好,不過之後會越食越辣🌶️隨時可以叫侍應加湯,講返條魚先:🐟清江魚外皮經過香煎,特別係魚邊真係好脆口,肉質的確幾嫩滑,條魚越煮越腍,即使有魚骨亦好容易分開,吮魚骨有時仲滋味,呢個份量都足夠,兩個人都夠晒食!之後好似平時打邊爐咁可以加配料:🤍手打墨魚滑 $32 : 爽口彈牙🤎手切封門牛柳 $48 :肉味濃郁💛稻庭烏冬 $20 :偏向幼身,保持煙靭除咗烤魚都仲有串燒可以食,講明先全部串燒都好重口味,但係燒得勁惹味,呢度選擇都唔少:🦪陀地燒生蠔 $12 上面加咗蒜蓉辣椒,呢個價錢一隻都幾抵食!💚椒鹽翠玉瓜 $10 🐔雞軟骨 $12其中我最鍾意:🐷泰式豬頸肉:有脆嫩口感,配咗一個泰式辣醬,一入口就感受到泰國滋味!🐃鹽燒牛舌芯 $28 :我至愛,燒得啱啱好,仲配咗檸檬調味!🩷
🐟萬州香辣烤魚 $298
清江魚(口感嫩滑 油香十足)
✨免費奉送配菜組合
💚椒鹽翠玉瓜 $10 🐔雞軟骨 $12
其中我最鍾意:
🩷甜品
桂花蜜四川冰粉 $16
估唔到呢度都有四川冰粉,上面佈滿花生碎、提子乾同山楂粒粒,呢盒甜品解辣一流,一邊食烤魚一邊食冰粉好爽!