2020-04-06 32 views
做街坊生意,最緊要大件夾抵食,今日又再去牛極食石燒牛,明顯少咗好多人,大家都分開座,其實我覺得咁樣食飯都唔錯。自己先在機買食D乜揀啲平平哋嘅黎食下先,牛肩排同牛柳點完啲姐姐就話我哋可以自己去裝湯飯同埋沙律先啦。個飯都煮得唔錯似乎係用珍珠米煮嘅,佢買牛柳,實有好多頭頭美美整咗出嚟所以依個日式牛肉湯裏面都有幾多肉幾好味,係有D味精咁啦。椰菜絲沙律可以配芝麻醬或者柚子汁,食多啲菜,感覺健康啲。攞完晒嘢食就見見牛準備好已經上咗枱啦。佢仲有自助醬汁,包括燒肉汁,蒜蓉,同埋辣味燒汁。仲有燒烤岩鹽黑椒同埋香料。200g 牛柳大大件咁切起嚟都幾嫩,呢段時間都係食熟啲好,切開佢前前後後都燒吓,感覺安全啲。佢其實已經葉咗未所以如果唔係要食好從未嘅係唔需要再點汁但係可以加啲蒜蓉咁就更加惹味。依份係平啲嘅180克牛肩排,肉味比較龍但係就唔好牛柳咁嫩同多汁啦。因為飯湯同埋沙律都係任裝嘅關係,所以可以食得好飽,依個價錢係好唔錯嘅。
做街坊生意,最緊要大件夾抵食,
今日又再去牛極食石燒牛,
明顯少咗好多人,大家都分開座,

其實我覺得咁樣食飯都唔錯。
自己先在機買食D乜

揀啲平平哋嘅黎食下先,牛肩排同牛柳
點完啲姐姐就話我哋可以自己去裝湯飯同埋沙律先啦。

椰菜絲沙律可以配芝麻醬或者柚子汁,食多啲菜,感覺健康啲。
攞完晒嘢食就見見牛準備好已經上咗枱啦。

佢仲有自助醬汁,包括燒肉汁,蒜蓉,同埋辣味燒汁。

仲有燒烤岩鹽黑椒同埋香料。