2016-05-20 129 views
香港人好鐘意放工後去 Happy hour 減下壓~~我都唔例外, 間唔中都會同朋友仔去飲野傾下計!!!今次朋友仔就揀左呢間係中環雲咸街既酒吧 Bit Point''*人流冇蘭桂芳咁多, 不過都差不多滿坐啦!!入面地方唔算大, 不過坐位都幾舒適, 都可以傾到計~~呢度除了普通大品牌既啤酒及 Cocktails 外;仲有幾款特別來自不同國家既手工啤酒!!味道各有不同~~Bit Point 主打特色熱狗, 有 12款不同口味, 各款 HK$72''*應該有一款會岩你食既!!!呢款係 Chilli Cheese Dog, 入面有酸菜, 芝士!!佢地所用既麵包脆中帶軟, 餡料多到滿滿的"*芝士味都算濃, 可惜芝士未夠溶, 未能做到拉絲的效果, 不夠過癮呢~炸薯條係每次飲野必點的!!正正常常的炸薯條, 沒有特別驚喜, 一邊傾計一邊食~好快 KO 成碟"*呢碟 Snackpatter 有 7-8款小食;有芝士粒, 芝士腸, 肉丸, 火腿, 酸瓜等等....適合一大班人一齊 share 黎食, 佐酒也很不錯喔!!之後仲點了這個 Super Hot Hotdog~睇個名就已經知好 hot 啦!!!佢係
香港人好鐘意放工後去 Happy hour 減下壓~~
我都唔例外, 間唔中都會同朋友仔去飲野傾下計!!!
人流冇蘭桂芳咁多, 不過都差不多滿坐啦!!
入面地方唔算大, 不過坐位都幾舒適, 都可以傾到計~~
手工啤酒
呢度除了普通大品牌既啤酒及 Cocktails 外;
仲有幾款特別來自不同國家既手工啤酒!!
味道各有不同~~
Chilli Cheese Dog
應該有一款會岩你食既!!!

佢地所用既麵包脆中帶軟, 餡料多到滿滿的"*
French Fries
炸薯條係每次飲野必點的!!
正正常常的炸薯條, 沒有特別驚喜, 一邊傾計一邊食~
好快 KO 成碟"*
Small Snackplatter
呢碟 Snackpatter 有 7-8款小食;
有芝士粒, 芝士腸, 肉丸, 火腿, 酸瓜等等....
適合一大班人一齊 share 黎食, 佐酒也很不錯喔!!
Super Hot Hotdog
之後仲點了這個 Super Hot Hotdog~
睇個名就已經知好 hot 啦!!!

佢係一款勁辣既熱狗, 入面仲有薯仔粒及洋蔥;
一啖咬落去就知道瀨左野, 強勁既辣味即刻湧出黎, 辣到標眼水呀"*
但係辣得好過癮, 自認食得辣既真係可以試下~~
Depth Bomb Cocktail
最後老板仲叫我地挑戰呢杯深海炸彈!!!
一共3層不同既酒, 眼見頂層係 B12, 中間有 baileys 咖啡酒, 啤酒等等...
要連續飲哂 3層先叫完成~~

大家有興趣真係可以挑戰一下!!
可以話溝酒溝到七彩呢, 睇下大家飲完會唔會暈得一陣陣~~

2016-05-03
$200 (Dinner)
Small Snackplatter
Super Hot Hotdog