2017-02-19
一行數人,食完午餐揾甜品,廢時等茶木咪試呢間。櫥窗的軟雪糕,雪糕杯太吸引了。一入去侍應即揾位俾我哋,開左個好頭,音樂電視勁loop韓星跳舞歌,有曬feel,不過重點黎啦,全店無寫自助式點餐,香港人食慣茶餐廳,叫人黎點架嘛!問題係個侍應出黎帶位,執野,跟住見你要點餐就閃入廚房兼收銀位,仲要叫左唔該十萬聲都唔反應,齋望住自己loop的電視,擺明係要我企起行埋佢到佢面見問係點左先xyz@#$_&食物叫左意大利芝士杯雪糕,焦糖咖啡細雪糕牛奶雪糕。我杯雪糕高高一杯有feel,有heart,啲料滿瀉,唔太甜,好好味。焦糖。。。。。唔好嗌細杯,唔抵真太少(對比價錢非胃口)。味道只是中規中柜,但咖啡粒超正。牛奶個女仔話甜到心正。驚喜黎啦!食到底,杯杯有喜,杯杯有驚喜。我杯芝士底有cameral粒同朱古力醬,咖啡就有焦糖粒。當食到尾,融到想浪費食物時,個驚喜一mix mix我最後個滴都飲埋。會比最後機會呢間餐廳,侍應檢討下 或 公司在枱面,餐牌,牆壁寫出黎點餐字句吧!不要浪費美食,就差人而已。
櫥窗的軟雪糕,雪糕杯太吸引了。
食物叫左意大利芝士杯雪糕,焦糖咖啡細雪糕
牛奶雪糕。
牛奶個女仔話甜到心正。
驚喜黎啦!食到底,杯杯有喜,杯杯有驚喜。
我杯芝士底有cameral粒同朱古力醬,咖啡就有焦糖粒。