2014-06-13
中午去到APM唔知食乜好, 上上下電梯見到Pizza Express, 又冇人等緊 (當時大概12點半前), 於是去試下。第一印象而經相當唔好, 上到櫃台冇人帶位。當時有staff掛住吹水, 望到有人都唔過黎... 啱啱想走佢就行過黎, 我就算啦。明明有大把位, 唔知點解要帶我地迫埋一堆咁坐, 佢地嗰度D枱排得好貼, 我問後一張係咪book左, 可唔可以坐後一張, 佢話冇book, 死死氣俾我地坐, 但要限時。未食都已經頂住頂住條氣。我叫左個light lunch set, $58 (未加一) 有main加飲品。叫左個giardiniera pizza同raspberry cool。個pizza味道OK, 材料都算實在, 不過似乎大多數香港pizza連鎖店, 材料既份量都係掙D, 同外國食pizza真係仲有D距離。個raspberry cool難飲到爆, 千期唔好叫。冇味, 好似齋飲蘇打水一樣, 一D甜同raspberry味都冇。