2023年12月17號時間13:07一共四人,一家四口進入餐廳,一睇餐牌見百零蚊一個午餐,都知冇乜驚喜,唔緊要,志在填飽個肚嗱嗱聲走,總共要咗三國午餐,雞扒意粉一般龍脷飯一般蟹肉炒意粉,出色係好食食物質素講完,招呼真係酒店級,都知百零蚊午餐係咁上下,但真係冇諗過咁差。首先餐廳有兩個年齡,大約5x至6x嘅洗碗阿姐充當樓面,(拍得住譚仔級數),全程黑口黑面,要BB凳,極不情願先攞到嚟,之後餐飲嚟到,我哋order熱檸水兩杯,佢嚟咗一杯凍一杯熱,,我同姐姐講話order 2杯熱檸水,佢話係你自己落單(手機應用程式),係你自己落錯單冇得改?,之後我同佢講,咁你呢杯放低,我另外再加錢要多杯可以嗎?之後黑面程度再升級,放低嘢食係有回音,即係好大聲,劈低就算。其實百零蚊一個午餐食物質素差,都唔係重點,要俾錢入嚟受氣,果下攞命做生意老闆真係好慘,尤其係飲食業,燈油火蠟樣樣都係錢,今時今日經濟環境都唔係好,d餐廳重要用啲今精英嘅樓面,生意好極有限。
2023年12月17號
時間13:07
一共四人,一家四口進入餐廳,
一睇餐牌見百零蚊一個午餐,都知冇乜驚喜,
唔緊要,志在填飽個肚嗱嗱聲走,
總共要咗三國午餐,
雞扒意粉一般
龍脷飯一般
蟹肉炒意粉,出色係好食
食物質素講完,
招呼真係酒店級,都知百零蚊午餐係咁上下,但真係冇諗過咁差。