小朋友放暑假,特登請假同佢呢隻為食貓週圍食,其中一站就係本家,因為小朋友睇電視見到白種元,上晒腦。去到餐廳啱啱開門,被帶左入去2人卡位坐低。幾位侍應完全無招呼嘅打算,揮手幾次先有個嬸嬸過黎,仲要只俾一個 a la carte嘅menu我地,問佢唔係有lunch menu嗎?  佢話未咁快有。咁奇,你午巿未準備好做乜開門,當我係遊客嗎。心有不甘,過左一兩分鐘揮手叫另一位嬸嬸,就俾左個lunch menu我地。點完餐都好快上菜:泡菜只有一碟偏辣,其餘我個仔都食到。款式比普通韓國餐廳多。個飯味道正常,係白蘿蔔偏硬,鍋底有飯焦,頗香口。牛肉份量好多,無肥膏無筋,非常好食。牛肉湯好重胡椒味。

六小碟泡菜

泡菜只有一碟偏辣,其餘我個仔都食到。款式比普通韓國餐廳多。
石鍋拌飯+牛肉蘿蔔湯

個飯味道正常,係白蘿蔔偏硬,鍋底有飯焦,頗香口。
鐵板牛肉蓋飯+牛肉蘿蔔湯

牛肉份量好多,無肥膏無筋,非常好食。牛肉湯好重胡椒味。
Other Info. : 在尖沙咀午餐,以性價比黎講,相當不俗。
2024-08-29
$100 (Lunch)
六小碟泡菜
石鍋拌飯+牛肉蘿蔔湯
鐵板牛肉蓋飯+牛肉蘿蔔湯
  • 六小碟泡菜,全部都好食
  • 鐵板牛肉蓋飯