2005-12-02
20051130 8pm男友有事到天后做, 會合他吃晚飯時已8pm. 肚子餓也就求其揀間餐廳入.2人order-* 醬燒銀鱈魚定食($90) - 銀鱈魚甜, 煎得唔錯. 不過$90 一個定食就真係得一豌仔飯同兩小件魚加個麵豉湯.....乜都無連前菜"水責"物都無o羅.* 汁燒牛扒定食($78) - 七成熟, 味道OK.環顧四周, 大部份客人都是order 他這裡的刺身, 牆上寫了大大隻字說是飛機貨(這個terms local 得很!), 因為我初發感冒, 唔係幾舒服, 無咩胃口又唔食得生冷o野, 所以只order 了定食. 可能因為咁啦, o的waitress waiter 明顯面口好難睇lor. 即係點? 覺得我食唔起? 要食靚刺身有排都未輪到你啦!環境裝修想扮高檔, 不過高檔餐廳點會擺到o的檯與檯空間得5cm 都無? 基本上你係無私隱可言, 情侶拍拖咪揀呢間. 燈光刺眼.總的來說, 就是typical local-japanese restaurant, lor.而且價錢唔平, 一個定食都$90! 最衰順都仲係未有鰻魚飯(順個鰻魚飯都係$100 之嘛!) 食~ 唔係得鬼閑幫襯你!
2人order-
* 汁燒牛扒定食($78) - 七成熟, 味道OK.