2023-04-24
餐廳面積不算大,簡潔清静,分indoor/outdoor,位置坐落在愉景北商塲角落位,只有一個土耳奇籍嘅服務員,但落單起菜都非常有效率。餐單纸**SPINACH PIDE菠菜薄餅**$108份量巨長的的大片薄身薄餅,烤焗後入口香脆,菠菜份量超多,健康又美味,必試--HUMMUS 鷹嘴豆泥--$55以前去杜拜時試過這款豆泥,一試難忘,味道獨特嘅豆溶,味道不錯,不防一試。--HOMEMADE BREAD自製麵包--$25味道,口感和上海葱油薄餅非常相似,只是冇咁油,冇葱味而又比較厚身而巳,焗熱後上枱,更加美味--CHEESE SPRING ROLL芝士春券--$55頭尾部分略脆,中間夾著小量芝士再包著麵包炸,芝士味不濃。- - TURKISH COFFEE土耳奇咖啡--$35口感類似expresso,上枱巳落糖,微甜,但咖啡味不濃郁,而飲到底層發現凝固了一層未溶解的粉液試過就算。--AYRAN 酸奶飲料(鹹/甜/芒果)--$30不懂欣賞,感覺是一杯開稀了的芒果乳酪飲品,第一口尚可,之後滿滿的生蠔味道,超難飲,怪味,中伏感超強,最终飲剩一大杯
餐單纸
**SPINACH PIDE菠菜薄餅**$108
--HUMMUS 鷹嘴豆泥--$55
--HOMEMADE BREAD自製麵包--$25
--CHEESE SPRING ROLL芝士春券--$55
頭尾部分略脆,中間夾著小量芝士再包著麵包炸,芝士味不濃。
- - TURKISH COFFEE土耳奇咖啡--$35
試過就算。