2019-08-30
今日用apps 訂座有折,我一個人約7點點就先到了。有個staff見我坐低等人未叫野食, 就先給我兩杯冰水, 加nuts。俾水這個行為在酒吧非常罕見,因為咁樣會減少客人點啤酒的機會,不過可能佢見我懷孕, 所以特別奉上冰水,真的是超貼心,所以我真係覺得有必要讚下佢地既服務。這個鐘數間酒吧無咩人, 我一開始仲以為係伏野 不過佢越夜越多人~佢晚市的套餐幾抵, 一個餐有沙律/餐湯 + main + drink,加$25可以轉啤酒。不過點套餐是不可以同時享用apps的折扣的。我們點了:- 晚市套餐 : NZ 牛扒 ($158): 個扒好好食, 好juicy, 不會過熟,剛剛好,這個很推介~~~ 扒旁邊還有大量薯條及蔬菜,實食得飽~- 加$25 轉啤酒: 啤酒很淡口,一般, 雖然佢話係手工啤, 不過真係唔似- 一份Trafalgar burger ($140) , 份量挺大,也會連大量薯條,不過我覺得佢塊肉一般, 感覺上混合了牛肉以外的東西,以佢呢個價錢來說有點偏貴, 幸好可以打個8折,不過佢入面仲有芝士及很多層食材, 如煙肉、菠蘿等,都幾好食。本來還想點一些小食, 因為我見其他食評好像都是食小
我們點了:
本來還想點一些小食, 因為我見其他食評好像都是食小食為主, 可惜真係食唔落了....
不過佢D staff真係好nice, 時不時會跟我們閒聊幾句, 笑容又好, 令我感覺特別親切。