是次我係食lunch set 的~之前係度睇到d 評語咁好, 地點又就腳咪去下囉~ 點知真係勁失望, 完全唔明d人點解要讚!!我對食的要求唔係高, 我也不是做廚. 叫左的lunch set 有湯, 意粉同檸茶, 都係d簡單野咁.入到去餐廳覺得環境不錯, 白色調為主, 清清地, 感覺舒適. 但係講到食物真係完全唔掂囉!!個意粉真係淡到不得了, 就算有芝士肉醬做sauce, 但都係淡茂茂. 真係相信巿面上好難可以食到連d汁都咁淡茂茂的意粉! 我覺得就算我從未煮過呢味野, 都應會煮得好食過佢!!我朋友叫左個黑椒西冷意粉, 等左好耐竟然嚟左個咖喱雞+意粉. 問個女侍應點解, 佢仲要話佢落單時已經通知我地話西冷已賣哂同我地agree 左要咖喱雞囉(死拗話有)!! 我地真係R哂頭, 因為我地完全冇聽過佢有提過囉!! 我同朋友都唔"好"咖哩雞, 但佢嚟到都係要硬食啦(個侍應的神情已經係肯定你係錯的, 佢係盡責的)!!講埋呢個"咖喱雞", 同意粉係分開碟上的, 這無什麼問題, 但係個意粉係預先撈了茄汁的, 而"餸"卻係咖喱雞, 兩個味完全格格不入! 虧佢的配搭咁有創意!侍應, 一個字"HEA
是次我係食lunch set 的~

侍應, 一個字"HEA"!

同埋要提下, 呢間野百無, 首先話有一個dish"賣哂", 跟住話冇哂雞蛋(真係人生第一次, 好難理解), 之後嚟碟咖喱雞時再話牛扒冇哂!

通常最好野都係最後, 最後的檸茶不錯, 我同朋友都咁認為~

最後, 我同朋友都AGREE , 冇下次~
2009-03-21
$35 (Lunch)
  • 食過的冇樣推介得落! Sorry