2024-06-15
今次嚟到銅鑼灣C出口對面嘅樓上西班牙餐廳🤍餐廳嘅環境舒適,waiters非常友善~1️⃣Seafood Paella 西班牙海鮮炒飯💲2️⃣9️⃣8️⃣傳統西班牙海鮮炒飯,海鮮有青口、蜆、虎蝦,非常新鮮爽口,賣相非常吸引。飯粒微微焦香,吸晒海鮮嘅精華,值得一試👍🏻2️⃣Beef Tartare 牛他他 💲1️⃣3️⃣8️⃣賣相非常好睇,用一個黑色嘅月球裝住。上面擺滿嘅係蟹籽,增加脆脆嘅口感~牛他他味道非常有層次,超級值得一試!3️⃣Seared Hokkaido Scallop 香煎北海道帶子💲1️⃣4️⃣8️⃣帶子係用咗墨汁蒜香蛋黃醬同櫻花乾蝦作調味🤤店員建議我哋可以連同薯蓉一齊食,薯蓉好creamy🥰4️⃣Croquetas De Jamón 伊比利亞火腿忌廉球 💲5️⃣8️⃣外皮炸得好香脆,入面係滿滿嘅忌廉,鹹鹹香香,好似有啲芝士嘅味道~5️⃣Octopus Baby Gem Lettuce Salad 西班牙八爪魚寶石生菜沙律💲1️⃣3️⃣8️⃣沙律作為前菜~醬汁份量適中,味道酸酸地,係一款好嘅開胃菜!八爪魚口感比較結實,份量都唔少㗎😙6️⃣Red Velvet Churros 紅絲絨西班牙油條 💲8️⃣8️⃣Churros沾滿砂糖,外皮非常酥脆,內裏口感軟。配上
Churros沾滿砂糖,外皮非常酥脆,內裏口感軟。配上士多啤梨朱古力醬,士多啤梨嘅酸甜中和返朱古力嘅膩,配上churros非常夾~
7️⃣Cocktail & Mocktail 💲1️⃣0️⃣8️⃣ 💲1️⃣5️⃣8️⃣
Cocktail試咗Casa Yuzu Paloma;而Mocktail試咗Tropical Wind‼️好好飲,入口清爽,之後又滲出清甜的味道