2015-12-25
因為食唔到程班長而轉戰呢度!一心諗住點招牌菜海南雞飯,落單時女收銀員話 :冇海南雞飯,冇豬頸肉,冇榨菜乜乜乜....我地唯有退而求其次,點口水雞餐,把女收銀員再叫來,佢嘅回應係:所有雞都冇呀,你再諗諗。然後好冇禮貌地行開。廚房那邊大叫"豬排賣哂"。一間餐廳未到兩點可以餐牌上一半食物都冇供應,好難令人接受。而且要不斷追問先知有咩可以食,感覺不良好!!最後我們點了普通食物:香茅雞排,雞翼米線&濛粉。老實說,食物質素是可以的。雞翼煎到金黃剛剛好,也入味,但香茅未不重。米線質感好,有咬口,而味道帶點甜。跟餐飲品沒什麼特別。但女收銀員的態度&餐廳嘅食物供應安排,好難令人回頭光顧。之後有些男食客來光顧,女收銀員很用心地一次過向他們簡介有咩食物係暫停供應。可能我地係女食客,所以冇呢個優待。Btw, 有客人知道成個餐牌有一半食物冇供應,即刻離場,有吉士!!
然後好冇禮貌地行開。廚房那邊大叫"豬排賣哂"。
最後我們點了普通食物:香茅雞排,雞翼米線&濛粉。
但女收銀員的態度&餐廳嘅食物供應安排,好難令人回頭光顧。