2021-06-07
今日放工同老公去荔枝角Aeon掃貨🛍,無意發現收銀處埋邊有間酒樓,行到攰攰哋,就去醫下肚啦。 啲餐具好靚好有特色,感覺好優雅脫俗。 我哋坐喺個海鮮缸隔離,見到啲龍蝦🦞咁生猛,一於嗌番隻龍蝦嘆下先,龍蝦肉好鮮甜,肉質結實,爽口彈牙,伊麵底超多,有好濃芝士味,吸晒啲龍蝦汁,好香好滋味。 🤤🤤燒鵝係我至愛呀😍,好耐無食過啦,叫個例牌先,個皮脆卜卜,顏色有光澤,有微微嘅脂肪香,又唔會太油膩。配合埋酸梅醬,味道甘香。 鮑魚汁扣原件花膠咬落非常爽口、彈牙、滑溜,食完感覺充滿啖啖骨膠原,啲鮑魚汁好入味,如果撈飯食真係一流。最重要係只需要$28.8就食到,真係超抵🤑,不過每位只限點1份。 金銀蛋肉菘浸莧菜份量好多,上湯鮮甜,金銀蛋亦都足夠。莧菜新鮮翠綠。食一餐飯店員已經幫我換咗碟最少5次,宜家好少有呢啲咁好嘅服務,真係非常滿足嘅一餐,絕對值得再試呀!
啲餐具好靚好有特色,感覺好優雅脫俗。