2020-05-23
唔係講笑, 係我第一個食到谷氣既劣評1. 去到門口排隊, 明明有人排緊, 但佢竟然俾一啲無排隊直接去門口攞位的人入座先。排隊制度混亂😅2. 入門口前店員無講最低消費係每人一食品! 真係好少係咁,通常都係每人一飲品😒 所以如果你行過想齋飲杯咖啡係唔得。而佢既小食係暫停供應,所以焗你要叫個正餐/ 甜品😅3. 好,我地叫左一杯Americano, 一杯朱古力, 2個麻糬班戟, 等左勁耐。催店員,佢竟然答我:''係咁耐㗎啦,飲品全部都係人手做。''????黑人問號,唔係人手整唔通你等雨水沖咖啡定等緊隻牛唧啲奶出嚟?好笑飲品係催完之後好快上左,味道不過不失,OK的~4. 個pancake上左,個賣相一般同好難食!叫左伯爵茶同抹茶味。伯爵茶怪怪的,抹茶好苦,加上海鹽忌廉好咸。之前食過mk間蟲二,都有差唔多既甜品,所以好明顯食得出咩係好食咩係難食!仲要等咁耐,一啲都唔值!5. 埋單嗰陣,我地知道佢牆上面寫唔會處理我地用過嘅紙巾同黐左個透明袋係枱面上。OK, 我以為係叫我地放用過的紙巾入個袋度。點知佢叫我地連埋個膠袋自己拿出街拋!真係好無奈!邊度有垃圾桶?搞到我地拿住個膠袋係街周圍揾垃圾桶!我未試過有
飲品係催完之後好快上左,味道不過不失,OK的~
5. 埋單嗰陣,我地知道佢牆上面寫唔會處理我地用過嘅紙巾同黐左個透明袋係枱面上。OK, 我以為係叫我地放用過的紙巾入個袋度。點知佢叫我地連埋個膠袋自己拿出街拋!真係好無奈!邊度有垃圾桶?搞到我地拿住個膠袋係街周圍揾垃圾桶!我未試過有餐廳咁樣做!仲要串我地:'寫到明㗎小姐! ''
OK FINE 不如我𢲡埋做啲杯碟幫你洗埋啦好冇😅😅😅
重點嚟啦, 隔離枱有個女仔係廁所出嚟,俾個店員話佢: ''小姐,我地廁所唔外借''
????下,如果我覺得你個廁所壞左,唔借得係正常。但你係餐廳,人地嚟食嘢你唔俾人用廁所,又收人地加一,會唔會太mean?
搞到個女仔係度道歉,咩事,用廁所都要俾你話,而且人地鬼知你咁唔正常唔俾人用廁所咩。
最後,黃店都係咁話。食物同service (服務係零,仲要個女店員好串)都唔得。我食完一次影左相打卡,以後都冇下次。