2019-11-27 63 views
收工襯仲早,同女朋友去咗太子買花返屋企。買完哂嘢,時候都唔早,自自然然就會覺得肚餓,於是就喺附近搵食。旺角大球場附近想搵餐廳食嘢,當行係去花園街啦。去到花園街,好快就被「Chapter3」嘅環境同氣氛吸引咗,不自覺地就入咗去喇。「Chapter3」店內嘅裝飾環境同燈光,俾到人一種好chill好relax嘅感覺,坐喺餐廳度,成個人都覺得好舒服。打開餐牌,食物同飲品嘅選擇都幾多,我哋就叫咗少少嘢食同兩杯飲品。日本飛驒牛漢堡:依個漢堡真係有驚喜。上枱嘅時候,見到個漢堡大大個,芝士都流哂出嚟,原全係超出我嘅預期。雖然飛驒牛係製作成漢堡扒嘅型式,但仍然食到飛驒牛嘅肉香同Juice,非常之好食,而且價錢合理,絕對可以稱得上係高CP值。紐倫堡腸拼盤:一隻好長好長嘅木碟,裝住三款肉腸。邊隻打邊隻我就唔識分喇,只知道好好食。兩條幼長嗰款食落鹹鹹香香的,口感同普通腸仔相約;中間一餅嗰款就肉咪香啲重啲,食落淋淋咁;另一邊切開咗嘅一款就白雪雪咁,好彈牙好有口感。三款腸仔各有特式,我哋都好中意。Blue Diamon:依杯係一杯荔枝味嘅cocktail。荔枝味好重好濃郁,但又無完全蓋過vodka嘅味道,加上半沙

薯片

紐倫堡腸拼盤

Blue Diamon:依杯係一杯荔枝味嘅cocktail。荔枝味好重好濃郁,但又無完全蓋過vodka嘅味道,加上半沙冰嘅型式,同埋藍藍白白嘅顏色,喺味覺同視覺上都有好好嘅享受。
Blue  Diamond

Virgin Mojito:依杯係一杯由蘋果汁、青檸汁、薄荷葉等溝成嘅mocktail。我都叫飲過幾次Virgin Mojito,「Chapter 3」依杯係我飲過最好飲的。
Virgin  Mojito
薯片