同同事去慶功,同事推薦去Mini Club,平時好少去酒吧嘅我,第一次發現原來酒吧嘅食物都可以咁高水準。但也當然少不得酒,埋單個位叫飲紅白酒,我就叫左cocktail : Strawberry Me, 以Rum為主,配草莓真係好啱。但我更加喜歡同事叫的Ice Bear,(試飲咗兩啖)真係好得意呀,以Baileys 為主,醇厚香甜,配上沙冰同雪糕。火焰西班牙黑毛豬安扒配日本鹽麴一上枱,就是一場表演,侍應用酒精點一把火在豬扒上,豬扒表面開始發出橡果香味,等待火完全熄滅後切開,點上在旁的醬料,外有焦香味,內有厚身細膩肉質,非常有口感,可能太好食,不知不覺食了大半塊一點都不覺得濟。龍蝦汁海鮮扁意粉韓式醬燒安格斯牛柳扁意粉龍蝦味十足,好似濃濃的龍蝦掛在齒間伴吃。韓式醬燒牛柳粒惹味非常,牛柳粒非常嫩口,帶有油脂,配上韓式醬, 紫菜條,再加以烤燒。熱辣辣真係好好味,我個人覺得比意粉更加好食。keeee本來生蠔真係冇乜嘢可以寫,但係我今年第一次食,加上佢哋嘅生蠔非常新鮮,絕對值得再encore。最後主打就係呢個, 艾菲爾鐵塔一上枱,侍應先將乾冰加入鐵塔內,一陣煙霧離漫已經將我們所有的目光及尖叫聲佔據,
Stawberry  me

Ice  bear

但我更加喜歡同事叫的

火焰西班牙黑毛豬安扒配日本鹽麴
法式龍蝦汁海鮮扁意粉
韓式醬燒安格斯牛柳粒

龍蝦汁海鮮扁意粉
韓式醬燒安格斯牛柳
扁意粉龍蝦味十足,好似濃濃的龍蝦掛在齒間伴吃。

生蠔

The  love  of  eiffel

最後主打就係呢個,
艾菲爾鐵塔
一上枱,侍應先將乾冰加入鐵塔內,一陣煙霧離漫已經將我們所有的目光及尖叫聲佔據,鐵塔上面有非常多不同種類嘅甜品,而且所有甜品水準非常高,絕對唔係放左唔知幾多日嘅食物,有如去咗一個hotel tea.

我搶到半件蛋糕,一個macaron ,一個eclair . 全部都好新鮮,我估係佢哋廚師自己製作,下次有機會一定要試埋其他。

其實都唔難搵,喺佐敦地鐵站去山林道方向,轉入街口大約三個舖位已經見到燈箱招牌。
今次同事真係冇介紹錯。
Stawberry  me
Ice  bear