時不時睇到某些食店正評甚多, 但當自己去幫襯時又係另一回事,Grove 絕對係其中一間. 有日要去旺角太子,諗起一直都想試一下正評多嘅 Grove, 幫襯買咗下午茶 牛油果雙重芝士烤卷配藜麥沙律,黑咖啡 $49.打開外賣盒,我見唔到"卷", 只有4塊薄到以為漏咗餡料嘅餅皮, 我見餐牌寫烤卷,心目中自以為係wrap而不是薄嘅餅皮. 就算唔斟酌食物同餐牌描述,呢份 $49下午茶絕對令人失望,眼見薄餅皮薄到好似冇餡料咁,打開塊餅睇下,只見濕濕碎碎牛油果蓉同類似紅椒物體,D餡料又薄又疏,食入口完全只係餅皮一塊,餐牌上重話雙重芝士,現實完全食唔出芝士味,與實物絕對不符.唔會有興趣幫襯第二次.

唔會有興趣幫襯第二次.
TakeAway