唉,都係果句,我好少花時間寫食評,要我出手就真係⋯⋯我笫一次去長沙灣這邊搵食,本來目標係去Contrast, 但勁多人排隊,冇得攞籌,但最大問題係烈日當空,我驚未入到去而經曬黑甚至中暑,唔值得。唯有search附近cafe, 搵到這間Boholic, 見冇乜人等位,即管試下(之後我知原因了)。等咗大約三十分鐘,女侍應叫我個姓,我立即舉手行到佢面前,在大約30cm的距離,佢再次好大聲問多我一次係咪姓X,我立即話係,佢繼續好大聲讀出我的電話號碼,我立即話得啦係呀。我心諗,你咩事呀?我都巳經係你面前啦,你使唔使咁大聲讀我電話出來。一入門口就見到鞦韆這個出名既打咭位,然後⋯⋯就係得咁多,其餘裝修明亮正常囉。但最估唔到原來有二樓,侍應帶我上去,裝修好一般,同樓下差好遠,我本身唔係打咭呃like既人,所以冇所謂,但如果你係既話,你最好試下攞位時註明一定要坐樓下,如果唔得既話,我勸你無謂嘥時間了。我最重要係食物質素,睇完個menu, 唉,選擇又少又普通,我點了蟹肉牛油果貝果包配厚切薯條, 我朋友點了假日拼盤,飲品點了凍水果茶。點餐後我除口罩飲啖水,然後帶返口罩,此時男侍應走過來話我:「食物未到前你要
唉,都係果句,我好少花時間寫食評,要我出手就真係⋯⋯

點餐後我除口罩飲啖水,然後帶返口罩,此時男侍應走過來話我:「食物未到前你要帶住口罩。」我心諗:咁你地俾杯水我做乜呀,我唔識帶住口罩飲水喎。我壓住道怒火,禮貌地同佢講:「我剛剛飲水咋喎,你咁講野就唔啱了。」佢一句道歉都冇就走咗去。

唉,等咗十幾分鐘上菜了,兩道菜擺盤正常(即係一般啦),我個bagel味道正常(即係一般啦)。我朋友個併盤就差d,雞翼太燶,迷你漢堡內果塊唔知咩肉就好柴,其餘都係正常(即係一般啦)。最大鑊係杯凍果茶,味道本來已經好水,由於冷氣唔夠,冰溶得好快,令佢味道更水,加上冇杯墊,我要用紙巾包住隻杯避免一路飲一路滴哂d水在衫上。

最後,廁所勁細兼一陣臭味,馬桶超污糟。

總結:為食物的話,唔值;為影相呃like的話,更加唔值。

冇下次。完。

2020-08-15
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
  • 冇野值得推介