2023-06-15
事隔一個月,終於來到了,上個月母親節訂枱,但是我生病了,幸好終於都再夾到日子💓 仲可以順便睇小鴨,(不過當日的一隻,都幾特別🤭)🥗涼拌舟山紅蜇頭醋味不會嗆喉,酸甜味道很開胃,紅蜇頭爽脆🥚魚子醬茶燻蛋茶燻味道不會好濃烈,加埋魚子醬,咸+香的味道係最夾🦪鮮花香椒伴海參花椒味醬汁香辣清新,第一次食涼拌海參,一般食開海參都係炆為主,今次感覺幾新鮮🥟鮮肉小籠包肉餡鮮甜,不過略感小籠包的皮不夠薄🥬雲南竹笙燴上素呢一道素菜,係我哋覺得成晚最濃烈同芡汁較油的,菇的類別都多,有蘑菇,冬菇,竹笙,小棠菜等等,我哋最鍾意食竹笙 ,口感爽脆🍛嘗申𣾀炒飯炒飯嘅餡料有鮑魚,烏魚子,海參等等,一放入口香氣四溢,而且炒飯粒粒分明,很好吃🐥西湖蒓菜雲吞雞雞湯清甜,雲吞口感鬆化不會死實🐟糟溜桂魚片魚片嫩滑,鮮中带甜,糟香四溢,糟是指用香糟曲加紹興酒、桂花鹵等釀造而成的🍯香蕉高力豆沙非常開心的一道甜品🍮炸後餡料熱辣辣既香蕉及半溶紅豆甜蜜滋味,為呢一餐畫上圓滿句號Overall staff都nice and helpful,而且座位舒適,音響播放二胡,古箏等中國音樂,成餐飯個主題好夾同chill 🌹
🥗涼拌舟山紅蜇頭
醋味不會嗆喉,酸甜味道很開胃,紅蜇頭爽脆
🥚魚子醬茶燻蛋
茶燻味道不會好濃烈,加埋魚子醬,咸+香的味道係最夾
🦪鮮花香椒伴海參
🥟鮮肉小籠包
肉餡鮮甜,不過略感小籠包的皮不夠薄
🥬雲南竹笙燴上素
🍛嘗申𣾀炒飯
🐥西湖蒓菜雲吞雞
雞湯清甜,雲吞口感鬆化不會死實
🐟糟溜桂魚片
🍯香蕉高力豆沙