2015-07-29
尋晚同媽媽係第一城愉翠苑商埸食晚飯,見間鋪裝修幾靚又有氣氛,有人氣,食日式西餐嘅,心諗應該冇伏啦!點知成晚就食左一肚氣! 環境的確係唔錯,啲燈係靚,復古味好重,個人都幾中意。。但入到去個門口接代已經黑黑地面,求奇叫你坐一邊又唔講清楚,咁見到有張四人枱卡位咪坐囉,點知個接代態度好差咁話我地坐錯,叫我地入去坐張超細嘅二人枱仔,好算啦,我當你多人,唔浪費你啲“靚位”。坐低叫嘢食,價錢係合理嘅,平就一定唔係,話貴又唔算嘅,環境靚仔,畢竟第一城啲嘢貴係常識黎。叫餐就叫左個一人鍋,追加肥牛同沙律,一set價錢 68蚊,湯底揀左蕃茄湯。等左5~10分鐘,終於有野食,鍋就自己撻架喇,都唔預會有人幫你搞,見樓面啲人都做到踢哂腳。點知一撻。。冇gas嘅喂?!諗住叫人換gas, 舉左成分鐘先有個理你,啲waiter係唔會望人架 到追架個肥牛,都係要等好耐先會有人show 你。。。晚市人手好不足,同埋反應真係唔合格…食物方便,其實質素係OK, 價錢都正常,不過啲肥牛係耐啲先熟,可以未解好凍,但蕃茄湯係好食濃味的,呢個值得讚。但份量就少左啲啲,感覺吉野家份量係多少少。。。烏冬有彈性,真係用讚歧烏冬沙律可
點知一撻。。冇gas嘅喂?!
烏冬有彈性,真係用讚歧烏冬
沙律可以多醬就好啲,因為有一半感覺係食緊dry生菜
總結,希望員工服務可以改善好啲,唔係要大帝咁服待,但基本語氣同反應應該係必要。第一城少野食,就算你係獨市,都唔好要客人受氣,唔係就浪費左老闆嘅心機,環境裝修同食物質素。畢竟呢間都唔係樓下街市同街邊小店吧!
真係第一次忍唔住想俾喊。。。。