呢間餐廳啲service真係不敢恭維1. 我同朋友兩個人坐低咗唔夠幾分鐘,有個四眼嘅男經理已經行埋黎問:諗好食咩未?咁我哋根本就未睇晒個餐牌,於是我就同佢講,嗌住幾串先。唔知佢係聽唔明定點啦,佢好串咁話叫得咁少兩個人唔會夠食㗎喎!於是我再三話佢知,我哋根本就啱啱坐低未睇哂,轉頭再嗌。2. 好多想食嘅冇賣哂,咁食啲我哋無食過嘅,唔嗌兩份嗌住一份試咗先都好正常啫?個男經理係咁俾說話我哋聽。「兩個人唔夠食㗎喎」「好細舊炸喎,好難share食」「嗌得一串?」夠唔夠食我哋自己知啦又無問你嗌幾多串先夠食關你咩事呢其實?最後係有encore其中一款我哋以前無食過嘅部位,因為真係幾好食(無欠你㗎四眼哥哥)2. 朋友落完單後想要杯茶,鬼知你無熱/凍茶serve咩平時食開日本餐廳都會有杯水/茶,佢俾咗兩杯盛惠$80嘅茶我哋,杯嘢嚟到都覺得唔對路,最後問佢先話原來係要錢我哋當然係無飲到而佢都直接收走咗~假設我哋真係嗌佢menu上嘅茶,朋友都係叫一杯啫,佢俾兩杯做咩?想我哋硬食?3. 嗌兩串Tsukune,講咗一個加蛋一個唔洗加,因為同行朋友唔食生蛋黃,嚟到無俾蛋黃我哋,於是我問waiter係咪漏咗一份蛋黃,
呢間餐廳啲service真係不敢恭維

夠唔夠食我哋自己知啦
又無問你嗌幾多串先夠食
關你咩事呢其實?

2. 朋友落完單後想要杯茶,鬼知你無熱/凍茶serve咩
我哋當然係無飲到而佢都直接收走咗~

3. 嗌兩串Tsukune,講咗一個加蛋一個唔洗加,因為同行朋友唔食生蛋黃,嚟到無俾蛋黃我哋,於是我問waiter係咪漏咗一份蛋黃,佢問咗一個企counter check出單嘅四眼女同事,然後俾咗兩份我哋。我同佢講:我哋只係一個加蛋黃,唔係兩個。佢堅持我哋落咗兩個。最後我同佢講,朋友唔食生蛋黃,我好肯定自己加一個蛋黃,會唔會你哋聽錯
最後四眼女同事好無禮貌咁話:咁收走佢囉佢自己話嗌咗一個蛋黃炸嘛

如果你哋係搞日本餐廳,唔該俾返應有嘅服務態度啦,日本啲餐廳都唔會咁嘅service啦!我哋又唔係要求多多,你落單啲態度就好似我哋食客欠咗你咁
幾好食都無下次