2018-10-02
老公book左餐廳為我慶祝生日, 見食評都唔錯, 就試一試西餐食物係中高分, 但上菜速度簡直比龜速更龜速餐廳環境唔錯, 浪漫型, 座位都好舒適餐包有3款, 得1款係熱, 其餘都係凍嘅不過不失, 平平無奇嘅餐包。是日餐湯, 椰菜花味都濃, 只係如果換成蘑菇湯或海鮮湯會更開心囉(p.s.由落單order野食開始, 隔左成30min先有湯飲, 是日餐湯唔係一早準備好嘅咩!?完全唔明點解要咁耐)香炒紐西蘭托托蜆$138 : 真係幾好味值得試, 肉爽又惹味, 份量都算多, 如果蜆肉再大隻d就好了牛肝菌巴馬臣芝士意大利飯$198 : 飯嘅軟硬度適中, creamy得嚟芝士份量又唔會過多, 香濃嘅蘑菌味, 可以一嚐(又係等左好耐先有得食我食完個意大利飯, 老公碟龍蝦麵都未上, 好唔合理囉)龍蝦手制蛋麵 : 龍蝦肉新鮮爽滑, 廚師亦好細心地仆好龍蝦殼, 客人更容易食, 又唔浪費龍蝦肉但個手制蛋麵同一般伊麵無異, 普通到極, 一般意大利麵仲好味得多檸檬撻 : 味道ok但真係好細舊。(6:57pm叫上甜品, 7:07pm侍應主動話準備緊, 7:15pm上甜品時, 係無寫到happy birthday, 老
餐廳環境唔錯, 浪漫型, 座位都好舒適
檸檬撻 : 味道ok但真係好細舊。(6:57pm叫上甜品, 7:07pm侍應主動話準備緊, 7:15pm上甜品時, 係無寫到happy birthday, 老公book檯時已講明要喺甜品寫生日快樂, 之後同侍應講, 佢話叫廚房加返, 又再隔左10分鐘, 另一個侍應捧上甜品, 今次又係無寫到, 仲要打孖嚟2份甜品, 我真係火都嚟, 仲要錯幾多次先夠!結果7:32pm先上啱甜品。天啊, 一道甜品要搞35分鐘)
用膳期間, 周圍檯嘅客人都要等好耐先上菜, 其中有一檯1家3口嘅客人三催四請多次先有個湯飲。而餐廳又好明顯唔跟落單次序上菜。講真, 食物再好, 上菜慢到嘔又錯幾次, 哩餐飯足足食左接近2個鐘(等候時間over一半)唔知仲以為自己食緊法國菜