我上星期去飲茶 , 可能早O既關係(大約10:00AM)人唔係太多 , 我攞左張7位飛 , 唔使2分鐘已經有位 , 件事就因為咁開始 , 以下對話全屬真實 : 門口登記個姐姐仔: 小姐 ! 你D人到整未呀 ? 有幾個到左 ? 我答 : 未有人到呀 ! 得我一個 ! (其實我打算就算唔比枱我 , 我等多一陣都無所謂 )門口登記個姐姐仔: 咁佢地重有幾時先到呀 !我答 : 我唔知......(點知姐)門口登記個姐姐仔: 你打電話問下囉 !!! (我好合作 , 即刻打電話)我答 : 5-10分鐘左右啦 !!門口登記個姐姐仔: 咁即係到邊呀 !!!我答 : 附近啦 !門口登記個姐姐仔: 7位 , 你肯定 !我答 : 係呀 , 你問左我3次啦 !門口登記個姐姐仔: 我唔理你一陣夠唔夠7個人 , 我地都收足7位茶錢架 !!!我都唔明 , 你成日追住我 , 問我D人幾時黎 , 我答你10分鐘 , 咁如果佢10分鐘之後都未到 , 咁你係唔係趕我走哎 ??大佬 , 我比錢黎飲茶 , 唔係黎受你氣 ! 我寫左投訴書 , 放左係意見箱 , 但係呢 , 事隔3日啦 , 影都無 !!!四個字 , 不知所謂 !!

門口登記個姐姐仔: 咁佢地重有幾時先到呀 !
我答 : 我唔知......(點知姐)
我答 : 5-10分鐘左右啦 !!
門口登記個姐姐仔: 咁即係到邊呀 !!!
我答 : 附近啦 !
門口登記個姐姐仔: 7位 , 你肯定 !
我答 : 係呀 , 你問左我3次啦 !

我都唔明 , 你成日追住我 , 問我D人幾時黎 , 我答你10分鐘 , 咁如果佢10分鐘之後都未到 , 咁你係唔係趕我走哎 ??大佬 , 我比錢黎飲茶 , 唔係黎受你氣 ! 我寫左投訴書 , 放左係意見箱 , 但係呢 , 事隔3日啦 , 影都無 !!!四個字 , 不知所謂 !!!
$100 (Lunch)