2019-10-18 12678 views
呢間酒店地點比較偏,唯一知道可以由大圍站轉車,我哋原本諗住喺新城巿廣場乘搭接駁車,但班次實在太少,最後選擇搭的士,地點偏唔重要,食物味道先係重點。首先酒店嘅設計簡單大方,座位非常闊落,空間感足,客人亦唔算多,而服務方面樓面職員亦好有禮貌,好勤力收碟,有笑容,廚部職員有啲都好好禮貌,有啲就一般。至於食物方面除咗海鮮吧同雪糕,真係無咩好食,特別熱暈味道真係好一般,無心思,食材方面大多數都係平價食物,雖然有七折,但都接近四百一位,唔貴但係比呢間好嘅有太多。每位送兩隻生蠔,蠔肉幾好,大隻多肉又夠Creamy。海鮮吧海鮮都幾新鮮:龍蝦有膏,龍蝦肉同鉗肉質幾彈牙,蟹腳肉有啲碎,仲有灼蝦,青口以上嘅都唔錯。麵包蟹無鮮味,蟹蓋無膏,翡翠螺肉仲結緊冰。煙三文魚好乾,刺身都係一般。熱盤嘅燒牛肉,三文魚扒,燒味可以,由其蒸魚比較多人拎。日式叉燒,燒牛肉粒非常鞋。天婦羅正常,其中一款唔明點解蝦仁都唔出,要用素蝦。麵檔有烏冬或拉麵選擇,上面嘅配菜自己選擇放喺碗度。大概8點響叮叮,食客都紛紛出嚟排隊,其中一個廚部師傅不斷搖頭,個樣好無奈,排隊拎嘅就係下面嗰件,類似焗蘋果酥皮。上面嘅湯好似係麵豉湯,下面係燉湯,都幾

每位送兩隻生蠔,蠔肉幾好,大隻多肉又夠Creamy

海鮮吧海鮮都幾新鮮:

麵包蟹無鮮味,蟹蓋無膏,翡翠螺肉仲結緊冰

煙三文魚好乾,刺身都係一般

熱盤嘅燒牛肉,三文魚扒,燒味可以,由其蒸魚比較多人拎。
日式叉燒,燒牛肉粒非常鞋

天婦羅正常,其中一款唔明點解蝦仁都唔出,要用素蝦

麵檔有烏冬或拉麵選擇,上面嘅配菜自己選擇放喺碗度。

上面嘅湯好似係麵豉湯,下面係燉湯,都幾多料,味精有啲多。

蛋糕由甜品部職員由甜品櫃取出,款式簡單,味道係唔會令我想再食。最好應該係蛋撻

玫瑰小米粥有玫瑰糖漿味,甜咗啲。

Movenpick雪糕都係回本位
,有五款味,仲有一款係朱古力。

水果到八點幾拎已經好少,無Refill,西瓜係得啲近白色又唔新鮮嘅所以無拎。
飲品有茶,奶,咖啡,啤酒,不過唔知使唔使加錢,果汁都無
,全程無人斟飲用水。

2019-10-16
$392 (Dinner)