第一次打食評,因為實在太激氣!難得一間似是黃的點心專門店,最喜歡來食鳳爪排骨飯,同飲蕎麥茶(不過近幾個星期日早上已經冇得order)。排骨細細粒但好滑,鳯爪兩隻漲卜卜多汁好正,啲飯又乾身,基本上不容易搵到地方好過佢!可惜,店內啲阿姐態度非常惡劣!因為本人氣管不好,怕熱怕焗,四眼細粒惡樣阿姐安排了角落位比我坐,我只係問有冇其他位可選擇,佢就話:「坐出門口啦」!即係門口出面的食煙位,現在是夏天呢!唯有照坐埋去,落單後10-15mins先到排骨飯,再過10mins到馬蹄糕,食完大慨11:10,飲下茶,睇下手機,點知有一個高大少少,短髮冇眼鏡阿姐執隔離枱時,問:「你仲食唔埋去?(剩下的馬蹄糕)」,我反問:「咁都要管?」,佢話:「你坐咗係到好耐!」,我立刻望下單,再望下手錶,再望望隔離枱的人,比我入先的也仍然吃緊,一小時都未到,而店內冇寫明限食幾耐!離開時,問收銀哥哥係咪店內限幾耐要食完?佢答:「繁忙時間食完就走吧!」如果係咁,唔該你地寫明45mins食完請過主!!
第一次打食評,因為實在太激氣!

可惜,店內啲阿姐態度非常惡劣!

如果係咁,唔該你地寫明45mins食完請過主!!