2016-12-19 3507 views
昨日18/12,因為去銅鑼灣又唔知想食乜,,所以去大自然食,因為去開太子個間,食物都唔錯,所以自以爲銅鑼灣應該都差唔遠。首先叫咗每次必叫嘅柚子什菜沙律同兩隻木瓜沙律,侍應好細心提醒兩樣野都係沙律,但語氣好差,我地唯有確認係啱嘅。到柚子什菜沙律上枱,賣相已同太子有分別,食落個汁又唔同,我地都明白分店不同廚師不同,有差別係唔出奇,只要不難食。點知有某種沙律菜太老,苦,所以只食了其他菜,咁啱有個著黑色套裝(應該經理級)嘅人行過,於是同行大廚就同佢講“啲菜老,好苦”,點知個阿姐就好串“啲菜係苦架喎,你唔食得苦唔好叫啦”,大廚有佢嘅執著,同佢理論,同枱嘅我覺得阿姐好差,於是我出聲叫大廚唔好同佢計較。其實,我寫呢篇食評,除了覺得食物質素點可能同其他分店差咁遠,另外仲想講,我地出黎消費食個午餐,不是想受氣,同你反應意見只希望會有改進然後下次我地又可以食到好味嘅野食,我地無要求換亦無要求要咩著數,好想問個經理,你憑咩話呢隻菜係苦?人地做西廚,一日唔知整幾多份沙律,認知會俾你差?順帶一提,餃子味道不錯,炒飯就略為濕,唔乾身,但唔難食。
順帶一提,餃子味道不錯,炒飯就略為濕,唔乾身,但唔難食。
2016-12-18