2022-06-15
舊鋪時間中都會食下,鍾意個懷舊裝修,食物就一般不過不失。搬鋪後多年都無去過,早前在附近就打算試下啦,點知中大伏!新鋪裝修其實比舊鋪更有心思,一入去時都幾有期望,卡位又好得意,重打算下次同朋友黎。 叫了一個豬肝薑湯通粉,凍檸茶。第一次黎錯個公仔麵底,我唔食公仔麵就再換比我啦。再食豬肝超硬又有怪味,檸茶唔識講,我覺得我求其自己用紅茶包都會沖得好飲過佢!檸茶都可以搞成咁,都好意思叫自己做冰室!算啦,都費時出聲,求其食兩啖粉填飽個肚,當自己唔好彩就算啦!點知臨起身去埋單,個光頭男侍應粗聲粗氣命令叫我將個胡椒粉樽放返好!70幾蚊一個超難食餐,我都算,係咪要我自己抹埋檯先走得啊?呢間野真係送比我都唔會再黎!!呢個價錢就算係銅鑼灣都超多選擇,大家千祈唔好中伏貼錢買難受!