2014-08-02
食店環境好光猛..落地玻璃及玻璃天花引入天然光少不免室溫會高一點~如果冷氣猛一點會更為舒適午餐方面..有套餐/散點食物~我地全部揀散叫先上既"蒜泥白肉 & 素麵筋"無影到~"鵝肝包"因為戒食鵝肝已經好多年~所以依款無評價"牛肉餡餅"..牛肉本身都戒食~但聽另一半講都幾香+有肉汁"生煎包"..包包好軟身~餡料唔太多..味道不太特別"鍋貼"..皮都算薄+底部煎得香脆~餡料肉質鬆軟有肉汁"番薯餅"..依個原來無食到"鵝片拼鵝掌"~鵝片超級薄身..刀功了得~肉質有咬口肉味濃香鵝掌都好入味~我覺得依款係全場最讚"回鍋肉炒年糕"..有鑊氣~炒得好香口惹味年糕軟糯~回鍋肉質鬆軟~醬汁濃郁帶微辣~剛好又不偏鹹"樟茶鴨"~皮層鬆脆..鴨身充滿香料味道~肉質鮮嫩"招牌擔擔麵"~顏色好吸引~花生醬係晒底部..將麵拌勻後湯底好濃郁~花生香味突出~雖然個人口味ma ma地like太多花生醬但味道方面其實都ok..麵質幼身爽滑"雙麵皇"..脆麵似用擔擔麵~醬汁太多..脆麵好快腍身醬汁味道似酸辣湯~配搭上..味道及質感不太吸引+好一般整體食店環境舒適~服務有禮貌~雖然係米芝蓮一星食府我其實唔會好著重依方面~反而食物
少不免室溫會高一點~如果冷氣猛一點會更為舒適
午餐方面..有套餐/散點食物~我地全部揀散叫
先上既"蒜泥白肉 & 素麵筋"無影到~"鵝肝包"
因為戒食鵝肝已經好多年~所以依款無評價 "牛肉餡餅"..牛肉本身都戒食~但聽另一半講都幾香+有肉汁 "生煎包"..包包好軟身~餡料唔太多..味道不太特別 "鍋貼"..皮都算薄+底部煎得香脆~餡料肉質鬆軟有肉汁 "番薯餅"..依個原來無食到 "鵝片拼鵝掌"~鵝片超級薄身..刀功了得~肉質有咬口肉味濃香
鵝掌都好入味~我覺得依款係全場最讚 "回鍋肉炒年糕"..有鑊氣~炒得好香口惹味
年糕軟糯~回鍋肉質鬆軟~醬汁濃郁帶微辣~剛好又不偏鹹 "樟茶鴨"~皮層鬆脆..鴨身充滿香料味道~肉質鮮嫩 "招牌擔擔麵"~顏色好吸引~花生醬係晒底部..將麵拌勻後
但味道方面其實都ok..麵質幼身爽滑 "雙麵皇"..脆麵似用擔擔麵~醬汁太多..脆麵好快腍身 醬汁味道似酸辣湯~配搭上..味道及質感不太吸引+好一般
整體食店環境舒適~服務有禮貌~雖然係米芝蓮一星食府
我其實唔會好著重依方面~反而食物水準先係最緊要囉
整體食物平凡..無太大驚喜~唯獨最欣賞個"鵝片拼鵝掌"