2023-07-29 21 views
用台灣電影人物畫成嘅十二門徒璧畫,你又認得幾多位先😚呢間觀塘嘅樓上鋪主打平靚正台灣野。最近見到有人話佢地有幅新璧畫,係藝術家想像台灣電影人物做翻十二門徒嘅動作畫出嚟,唔知道大家有無那些年嘅回憶湧翻哂出嚟呢🩷丸子鮮蕃茄湯麵🍅我想話,呢個蕃茄湯真係好啱我口味🤩好多人蕃茄會怕酸落糖,但呢個蕃茄湯底反而係鹹鹹地有啲蒜香,令到蕃茄嘅umami出哂嚟😚肉丸有肉香,麵都索湯,好食。鮮草芋圓雪糕鮮草凍好有動L嘅texture😚芋圓同雪糕都好香,物有所值🤤珍珠鮮奶茶紅茶味濃,夠消暑🤤套餐配各樣野都平少少,$100/位已經食到好飽🩷如果下午茶食下小食靜靜地等下人,都好似係個唔錯嘅選擇🤤
用台灣電影人物畫成嘅十二門徒璧畫,你又認得幾多位先😚

丸子鮮蕃茄湯麵🍅

鮮草芋圓雪糕