2019-08-06
尖沙咀工作多年,厚福街自自然然是我熟悉的街道,皆因嘴饞的我基本上每週也到一次這條美食街😝😝這家鮨一想試很久,今晚終於試到了😊雖然三層咁大,想周五周末的話,還是早點訂座為上策😬藍馬上去,一出𨋢已經感受到強烈日本風,一眾店員的日文歡迎光臨,好似到了日本🇯🇵內在裝潢也極具日本風,一字排開的酒更添氣氛🥰先來個沙律開開胃口日本海葡萄蕃茄沙律,加左黑醋,酸酸地,好開胃😌宮崎縣超甜粟米,之前係日本食過一次,超級清甜,爆曬汁😍😍海膽係我倆至愛,好最馬糞,creamy 得來好甜呀,海膽份量超多,分三大口都充滿口腔🤭🤭日本真蠔,手掌咁大,爽口!銀鱈魚,熟食就食得多,刺身都係第一次,估吾到咁鮮鮮,成寸厚,口感豐富😁薄切池魚王就另一風味,有點透明,配上自家汁醬汁,很Match 😝😝自製串燒拼盤🤣🤣雞胸軟骨,雞腎、雞肝,雞皮、雞心,鹽燒牛小排🤩雞皮真係好香,脆卜卜...雜錦天婦羅有三隻大蝦茄子日本番薯南瓜.賣相靚靚仲好抵食添!熱辣辣擺入口嗰時真係要小心啲🤣🤣辣酒煮蜆,夠晒辣,好新鮮好鮮甜大隻,嗜辣的一定要試,連湯都飲埋🥰食埋個夾羅少真係超級飽,多士有8塊,蟹膏好香配多士一流樣樣野都想試,樣樣都好好味!搞到捧住個
內在裝潢也極具日本風,一字排開的酒更添氣氛🥰
先來個沙律開開胃口
日本海葡萄蕃茄沙律,加左黑醋,酸酸地,好開胃😌
宮崎縣超甜粟米,之前係日本食過一次,超級清甜,爆曬汁😍😍
日本真蠔,手掌咁大,爽口!
自製串燒拼盤🤣🤣
雜錦天婦羅
食埋個夾羅少真係超級飽,多士有8塊,蟹膏好香配多士一流
樣樣野都想試,樣樣都好好味!搞到捧住個肚走🤭🤭食物質素絕對對得住個價錢,有啲熟食我覺得價錢偏低😝😝一個字 ,正!