2018-04-14
前排因有假期既關系,所以相約左朋友去左尖沙咀行街睇戲;差不多夜晚食飯時段,大家行經見到有得食火鍋,二話不說就上左去了!餐廳面積不算很大,但座位有適當既距離;坐得好舒服。另外,仲有獨立既房tim!職員會以調味架讓食客可以在座位上可自行調味。新加坡叻沙湯底:叻沙湯底湯味帶點點咸味,同時帶有少少既辣;十分適合食吾到辣又想有少少惹味既我。當中帶有幾舊既豆泡同芽菜吸入左叻沙湯底,十分入味!鮮蝦雲吞:份量相對多,共有8大粒。隻隻既size刀一樣,而且同樣地系脹身的;可知系即時包而不是一直雪住。餐廳事先將雲吞調味,入面包住豬肉和鮮蝦;食落爽口又鮮又帶咸。鱔片:份量剛好給二人食用,鱔片十分新鮮又無骨;最重要是沒有泥味。經過焯後,口感帶點爽口又鮮甜,真的不錯啊!鬆化響鈴卷:響鈴卷吸入左湯底既味道,食落十分惹味。鮮嫩肥牛肉(例):依間餐應既牛肉十分鮮紅,可知一定十分新鮮。厚度剛好,所以食落充滿口感,牛肉經過焯次後,牛肉十分juicy而,其帶點點牛味!自製鮮蝦膠:份量刀吾細的,是我十分喜歡食既蝦膠;口感十分鮮甜又彈牙,相信大人小朋友刀會好中意的!豬紅:顏色一樣好鮮色,食落不會太林;味道不錯!飲品:依度有提供
職員會以調味架讓食客可以在座位上可自行調味。
鬆化響鈴卷:響鈴卷吸入左湯底既味道,食落十分惹味。
豬紅:顏色一樣好鮮色,食落不會太林;味道不錯!
飲品:依度有提供果粒橙,幾好飲!