2016-05-12 121 views
最近朋友介紹黎食呢間路邊煱,鋪面唔算大,不過座位鬆動。差不多7點黎到都唔算多人,可能因為位置唔算方便,一開始點左兩個餐前小食醫下肚先。呢個墨釀油炸鬼好有創意,系油炸鬼上面釀左墨魚滑加上魚子,味道好夾,點埋個酸甜味嘅醬汁就更好食又解膩開胃,一上檯已經比朋友食得7788再黎個八味金磚豆腐,豆腐炸得外脆內滑。外面個脆皮咸咸地,入口豆腐好香滑,一啖一粒,雖然配左個醋味醬汁,但個人認為唔點仲好食。今次打邊爐主角-雞煲!雞煲辣度可以選擇,我地簡左小辣,雞煲一上已經聞到好香嘅味道,雞肉好嫩滑,味道足,就系辣味差一d,中意食辣可以點中辣以上,應該會野味好多!呢個牛肉拼盆有齊6個唔同部位嘅牛肉,每個部位嘅味道,口感都唔同,唔洗咁悶食得一種口味。打邊爐我最中意食響鈴,呢到嘅響鈴有驚喜! 浸熟左先發現原來入面包住塊紫菜, 同響鈴嘅味道好夾!值得一試!真係浸3秒就好食喇
呢個墨釀油炸鬼好有創意
,雖然配左個醋味醬汁,但個人認為唔點仲好食。
今次打邊爐主角-雞煲雞煲辣度可以選擇,我地簡左小辣,雞煲一上已經聞到好香嘅味道,雞肉好嫩滑,味道足,就系辣味差一d,中意食辣可以點中辣以上,應該會野味好多!

打邊爐我最中意食響鈴
2016-05-10
$250 (Dinner)