2022-06-10
已深,簡單食少少嘢。留意咗屋企附近呢間酒吧餐廳OUC好耐,見菜式都幾特別,有D甚至以酒入饌,一於入去試下!小店座位唔多,但環境舒適,其中一邊係酒牆,好啱一邊食嘢一邊小酌幾杯。可惜呢排身體不宜飲太多,唯有先試試食物!燒美國牛骨髓($128)估唔到小店都會有燒牛骨髓食!即點即燒,店員溫馨提示需要等約30min左右。牛骨髓唔多肉,將牛骨髓嘅油脂塗抹在蒜蓉多士上,香香嘅油脂同脆口嘅多士味道好夾,配酒更加一流!香煎本土養殖本目鱸扒配羊肚菌,姬松茸,椰菜花蓉($188)超級推薦!鱸魚煎至表皮香脆,魚肉嫩滑,底下墊咗軟綿嘅椰菜花蓉,增添飽肚感又健康。我特別欣賞羊肚菌,姬松茸醬汁嘅配搭,菇味香濃,而且可以提升鱸魚嘅鮮香,好味!Mini Breakfast($88)晚上都有得食早餐!不過此早餐不同彼早餐,有鵪春胸包鴨肝及煎鵪春蛋配法包多士。雖然份量不多,但兩款都好特別!鵪春胸包鴨肝用上嫩滑嘅鵪春雞胸包住軟綿creamy嘅鴨肝,味道同口感都好有層次!煎鵪春蛋好迷你,造型可愛。鵪春蛋煎至邊位香脆,同香脆嘅多士一齊食,好惹味!
可惜呢排身體不宜飲太多,唯有先試試食物!
燒美國牛骨髓($128)
香煎本土養殖本目鱸扒配羊肚菌,姬松茸,椰菜花蓉($188)
Mini Breakfast($88)