2019-09-11 416 views
夜晚和幾個朋友去食飯,食到中間發現飯有蟲,仲要原隻,手腳齊全。即刻反胃嘔水。立刻詢問侍應,侍應話應該係穀蟲。問佢係咪食物冇洗,點會手手腳腳全齊。話幫我取消咗碗飯,就行開咗。唔知隻蟲係啲飯到定係啲食物到。呢隻根本就唔係穀蟲,請上Google。跟住搵個經理,態度惡劣。佢解釋因為有機。我第一次聽咁荒唐嘅解釋,可以出自一個經理口,證明佢間公司幾唔注重衛生,由頭到尾都冇承認佢哋衛生問題。凶狠囂張表情仲要問我地想點,話幫我地取消張單,轉個頭又衝過黎,話你哋要埋左張單我會炒左個同事。我仲話唔關你哋嘅同事是係你哋嘅衛生問題。完全唔理解呢間餐廳, 冇承認過衛生問題,平時幾污糟先可以無視。食完餐飯唔舒服入埋院,投訴佢哋公司完全唔理。幾咁恐怖嘅經歷,無助。食環署上咗去發現佢哋米缸污糟,叫佢哋換。做飲食一係做服務一係做食物, 兩樣都做唔到
立刻詢問侍應侍應話應該係穀蟲。問佢係咪食物冇洗,點會手手腳腳全齊。話幫我取消咗碗飯,就行開咗。