2015-08-28
約咗幾個中學同學聚餐, 喺 openrice 搵到呢間食評好似唔錯, 一於試吓, 可以喺 openrice 網上訂位好方便。 8:30去到, 服務員服務唔錯, 坐位唔太迫, 不過冷氣好勁, 成晚都好凍。揀湯底都諗咗一輪, 有好多選擇, 仲可以揀雞煲我哋揀咗個蕃茄龍蝦湯底, 有成隻龍蝦, 隻龍蝦送到黎仲郁緊, 好新鮮, 都算幾大隻, $98又唔貴喎我哋點咗個牛拼盆, 啲牛肉既雪花好平均, 仲有牛肉粒、牛脷同中間有個洞既牛肉, 有啲硬, 唔知係牛既邊個部位見到有新鮮魚卜, 呢款出面好少有, 我叫咗一份, 好大隻好新鮮佢哋既響鈴係即炸既, 上到枱仲熱辣辣, 即附上一碟甜酸醬, 可以就咁點黎食, 不過我都係鐘意淥黎食。 我哋仲叫咗花膠件、脆鯇骨腩、皇帝菜等等, 全部都好新鮮, 份量亦唔少後尾忍唔住叫多個象拔蚌刺身, 好鮮甜, 個個都食到好飽, 好滿足
揀湯底都諗咗一輪, 有好多選擇, 仲可以揀雞煲 我哋揀咗個蕃茄龍蝦湯底, 有成隻龍蝦, 隻龍蝦送到黎仲郁緊, 好新鮮, 都算幾大隻, $98又唔貴喎
Other Info. :
坐底先至知道原來9點後有特價, 好多款火鍋料都係7折, 早知遲半個鐘先至入去啦, 抵好多!