2024-05-20 19 views
今晚同朋友去咗鋿晶館食飯,真係一次美味嘅用餐體驗首先,我哋試咗鋿晶館嘅原盅姬松茸螺片燉赤肉燉湯。湯底濃郁,加上姬松茸同螺片,帶嚟一種豐富嘅風味。湯嘅滋味好濃郁,令人回味無窮。另外一款前菜係原盅海底椰百合無花果燉赤肉燉湯,清爽又滋潤。海底椰同無花果嘅配搭,帶嚟一種獨特嘅口感,令湯更加豐富。主食方面,我哋試咗啫啫通菜煲。通菜新鮮脆嫩,配上其他食材,味道令人驚喜。蒜香班頭腩蒸飯係另一道精緻嘅菜式,班頭腩肉質鮮嫩,蒜香味更加提升味道。原條鰻魚蛋包飯係一個別出心裁嘅組合,鰻魚煎至香脆,再加上蛋包飯,美味無窮。飲品方面,我哋揀咗鋿晶館嘅荔枝梳打同青梨烏龍。飲品上邊嘅熊仔令到我哋未飲先興奮!荔枝梳打清新醒神,荔枝嘅甜味同氣泡水嘅口感絕配。青梨烏龍茶香濃郁,清爽又解渴。最後,我哋仲叫咗鋿晶館嘅招牌特式包,吉列豬扒菠蘿包。豬扒肉質嫩滑,配上菠蘿包,絕對是一個完美嘅結尾。

今晚同朋友去咗鋿晶館食飯,真係一次美味嘅用餐體驗

荔枝梳打清新醒神,荔枝嘅甜味同氣泡水嘅口感絕配。

青梨烏龍茶香濃郁,清爽又解渴。

2024-05-17