2021-10-14
普慶自助餐出名食物款式多, 之前試過自助午餐、下午茶、晚餐,係未食過自助早餐。風球底下無聊冇嘢做,就book staycation,見klook特價,577元包一間房同二人自助早餐,覺得幾抵,所以去試下。自助早餐分三個時段,我哋揀最遲嘅時段:九點三到十點半。 一坐低就有侍應問你飲乜嘢,我哋叫咗熱檸水同熱咖啡。平時冇飲開咖啡嘅我,覺得佢啲咖啡幾好飲, 只係落咗少少奶,冇落糖,飲落唔會有苦澀味,仲可以refill添。 攞咗一輪食物返埋位,我篤緊電話,侍應見我枱上面有碗湯,其實我未飲嘅,佢已經問我碗湯仲要唔要呀。佢好心急,我都未飲就想收。食物款式真係好多,乳酪都有三種,仲有好多麥皮、穀物配搭。 中式點心 :燒賣、素餃、菜肉包。點心麻麻地,皮好厚,好少餡,淡口無味。 煙三文魚,質素普通,唔算太鹹,唔多油脂 可以自製all day breakfast,不過炒蛋長期都冇, 薯餅炸得太脆,有啲硬。 配菜款式都算多, 蕃茄、雜菌、焗豆、 薯仔,營養算幾均衡,唔會只係得啲肉。 沙律菜算新鮮 麵包款式繁多,仲有雞蛋仔添。不過雞蛋仔擺得耐淋曬,要食新鮮出爐,先會有外脆內軟嘅口感。 呢個所謂嘅即整奄列,我自
自助早餐分三個時段,我哋揀最遲嘅時段:九點三到十點半。
食物款式真係好多,乳酪都有三種,仲有好多麥皮、穀物配搭。
煙三文魚,質素普通,唔算太鹹,唔多油脂
沙律菜算新鮮
呢個所謂嘅即整奄列,我自己煮得仲好過佢。其實佢只可以用煎蛋嚟形容,薄身,煎到隻蛋熟曬,都唔算係奄列,冇奄列嘅外表,好失敗。
整體嚟講,只可以形容佢係款式比較多嘅自助餐,中式、西式、沙律、水果、飲品,應有盡有,不過質素真係好一般。 如果只係想食飽填滿個肚,一定覺得好抵食。如果想食啲有質素嘅食物,又真係諗唔到有邊款。