嚟到的時候差不多四點半了,下午茶時段人流較少,所以不用等位,我們坐定定張靚卡位之後,開始睇餐牌喇,因為得一張下午茶的餐牌,因下午茶的種類都好多下,我地都選擇咗好耐(另外提一提,如果要水的話,就要問餐廳職員喇,餐廳不會自動供應水給顧客的,環保掛?)仲有,下午茶時段叫嘢食就要快手喇,唔係食物慢,而係搵人落單難,下午人手不足掛,晚上就好少少。
食物終於嚟喇...登登登...登
第一樣係一口西多士(忘記影相喎)失察,雖然餐牌寫一口西多士,只係張一件西多切咗四份,如果口大的都可以一口的,西多ok,不過無糖漿就差少少嘢喇。
第二樣食物嚟喇...就係
上海粗炒 第三樣嚟喇...開估...芝士焗雞皇飯 依個食物就等耐咗少少,一放低焗飯顏色好靚好吸引,香味引到我流哂口水,急不及代食喇...芝士味比較淡(筆)起的時候都有芝士絲喎,真係估唔倒,我最欣賞係d汁唔會太少,剛剛好,我就食到椰香的味道,good,至於雞肉就無乜特別,係夠味的,不錯。雖然份量不多,但最緊要就係好吃你話係唔係。
另外套餐加$8叫咗小食...脆...薯...角... 脆薯角唔係唔好食,如果可以切粗少少就好喇唔點茄汁都ok夠味
我地由下午茶時段坐到六點晚飯時段,睇下晚飯餐牌再叫多2樣嘢食,都好多選擇。
叫咗餐牌的其中一個手指公推介(海南雞飯)和(黑椒雞扒及豬扒鐵板餐)又唔記得影相
海南雞飯我就無食到,是我的朋友話返比我知的,雞肉還可以,(不過我見到有d肉紅色)雞皮就唔夠滑,佢話如果係靚ga海南雞皮會好滑,好似啫喱咁滑,飯我見應該係雞油飯,立立拎,個例湯ok,佢話個配菜就好味酸酸地,幾開胃,但我見得5,6條好幼的紅蘿蔔絲和白蘿蔔絲。
依個雞扒及豬扒鐵板餐呢,可以食可以不食,此款無乜特別,有一塊不大的豬扒,大約4.5吋到,厚度大約一吋到,而雞扒有2塊,細豬扒少少,有幾件配菜及薯角,有飯及意粉選擇,我選咗飯,d飯就幾多喇,黑椒汁唔夠辣,但都幾香的。